Social

#traian băsescu #prognoza economica #samaj # interviu basescu

Traian Basescu: "Ne pregatim de o crestere accelerata a somajului in 2014"

Presedintele Traian Basescu a marturisit, duminica, in cadrul unui interviu pentru postul Pro TV, ca Romania se pregateste de o crestere foarte mare a somajului in 2014, din cauza scaderii cu 30% a investitiilor straine in 2013, fata de primele opt luni ale anului 2012.

"Aceasta situatie, pe fondul faptului ca investitiile straine sunt cu 30% mai mici anul acesta decat anul trecut pe primele opt luni, inseamna ca ne pregatim de intrare intr-o crestere accelerata a somajului anul viitor. Nu este gluma, nu este abordare politica, ci ma uit la cifre", a spus Traian Basescu.

In luna iulie, rata somajului a fost de 5,29%, in crestere fata de luna anterioara, cat si fata de aceeasi luna a anilor 2012 si 2011.

In luna august 2013, rata somajului a scazut pana la 5,03% la nivel national, insa a ramas mai mare cu 0,03 puncte procentuale fata de luna august a anului precedent.

Sursa foto: business24.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea