Social

#candidatura #alegeri #prezidentiale #ludovic orban #troc #pd-l #traian băsescu

Traian Basescu, intre notite si intelegeri cu PSD-ul

Candidatura la prezidentiale nu trebuie alimentata din partid. Traian Basescu a declarat astazi ca le-a transmis parlamentarilor PD-L ca o eventuala candidatura a sa la presedintie nu trebuie alimentata din interiorul partidului. Tot astazi, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca presedintele Traian Basescu vrea ca PSD sa fie castigatorul alegerilor europarlamentare, acesta fiind un troc facut cu Geoana pentru prezidentiale.

In raspunsul sau de astazi Basescu s-a referit la notitele pe care si le-a pregatit pentru intalnirea pe care a avut-o cu deputatii si senatorii democrat-liberali, care au fost fotografiate de jurnalisti.

Potrivit Evenimentul Zilei, presedintele i-a invitat pe jurnalisti sa faca diferenta intre textul de pe notitele fotografiate si relatarea sa, categorisind interpretarea data notitelor sale drept o dezinformare .

Seful statului a precizat faptul ca la intalnirea pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, a facut remarca potrivit careia candidatura sa nu trebuie alimentata de formatiunea democrat liberala, pentru ca existau deja prea multe voci care faceau afirmatii in numele sau.

Mai mult, inainte de a pleca spre Grecia, Traian Basescu a intarit afirmatiile conform carora prioritatea sa in acest moment nu este anuntarea candidaturii la Presedintie, ci masurile care pot fi luate pentru a fi reduse efectele crizei.

Tot astazi, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca presedintele Traian Basescu face demersuri astfel incat PSD sa castige alegerile europarlamentare, intr-un troc facut cu Mircea Geoana in vederea alegerilor prezidentiale. Conform declaratiilor lui Orban, actualul presedinte se dezice de PD-L, partid care ii va da voturi fiicei sale la alegerile din 7 iunie, la cererea sefului statului.

Explicatia pentru aceste actiuni ar fi ca incearca sa “improspateze” Guvernul: “Basescu si-a dat seama ca, daca va ataca alegerile prezidentiale cu Guvernul Boc, sansa lui de a castiga este egala cu zero, chiar exista riscul sa nu intre in turul doi. Are nevoie de un pretext sa-l dea jos pe Boc. Bine, mai jos decat este Boc e greu de dat, dar macar sa-i ia scaunul de sub fund ca sa creeze o senzatie de improspatare a Guvernului. Al doilea motiv este ca ii este groaznic de frica de Crin Antonescu”, a declarat Orban, citat de Realitatea TV.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea