Social

# ultima zi traian basescu #Klaus Iohannis presedinte #traian băsescu

Traian Basescu, in ultima zi de mandat: declaratii suprinzatoare

Traian Basescu paraseste Cotroceniul si functia de presedinte al Romaniei, dupa 10 ani de mandat. El a facut cateva declaratii vizavi de mandatul sau, de rolul Romaniei in UE, dar si despre cel ce ii va urma in functia suprema in stat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în conferinţa de presă de final de mandat, că multumeşte românilor pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a le fi preşedinte timp de 10 ani şi că pentru aceasta le va fi dator să continue într-un fel sau altul la atingerea obiectivelor pe care românii le au. Traian Băsescu a declarat că îi va preda lui Klaus Iohannis o ţară care îndeplineşte toate criteriile de convergenţă, în vederea intrării în zona euro, el apreciind că vom deveni membri ai zonei euro mai devreme de 2019.

Pe de alta parte, el a vorbit si despre piata muncii in UE. "Oameni buni, într-o zi trebuie să ne hotărâm. Vrem această liberalizare (n.r. - a pieţei muncii în UE) sau nu? Este extrem de multă demagogie legată de... ne pleacă medicii, ne pleacă specialiştii, ne pleacă IT-iştii, şi eu sunt de acord cu acest lucru, dar imaginaţi-vă o Românie care ar avea restricţii pe piaţa forţei de muncă, aduceţi-vă aminte ce bătălii politice au fost până când toate statele au liberalizat pentru România piaţa forţei de muncă", a spus Traian Băsescu.

El a precizat că nu spune că este bine să plece specialiştii, dar libertatea de a munci oriunde în UE reprezintă "un bun extraordinar al fiecăruia". Este opţiunea mea dacă vreau să lucrez în România care acum îmi poate da un salariu mic ca medic sau mă duc într-o altă ţară unde pot primi un salariu mult mai mare pentru că acea ţară îşi poate permite să-şi plătească medicii mai bine", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a dat asigurări că "va veni şi vremea refluxului şi nu-i foarte departe". "Dar haideţi să nu-i învăţăm pe cei tineri cât de urât este că e liberalizată piaţa forţei de muncă, cât de rău este. Este o realitate pe care am ştiut-o şi ne-am dorit-o şi n-avem de ce, din demagogie, să o respingem acum", a mai spus Traian Băsescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea