Social

#amanare #aderare #romania #spatiul schengen #traian băsescu

Traian Basescu: Imi asum responsabilitatea pentru intarzierea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat, miercuri, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca isi asuma responsabilitatea politica a intarzierii accesului Romaniei in Spatiul Schegen, anunta realitatea.net.

"Din pacate, MCV (n.r. - Mecanismul de Cooperare si Verificare ), cu sau fara voia noastra, a fost anexat ca o conditie de acces in Spatiul Schengen . Este evident si din scrisoarea celor doi ministri francez si german. Eu imi asum responsabilitatea politica a intarzierii accesului Romaniei in Spatiul Schengen pentru ca sunt seful statului si cineva trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate. In acelasi timp, este evident ca marile noastre probleme sunt cantonate in zona justitiei si, sub presedinte, fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatile pe care le are", a spus Basescu.

Seful statului a participat si la sedinta de miercuri de la Palatul Victoria, solicitand membrilor Guvernului sa se "bata pana in ultima clipa" pentru aderarea la Spatiul Schengen in termenul stabilit, aprilie- mai 2011 . El a atras atentia asupra faptului ca Romania nu poate denunta Mecanismul de Cooperare si Verificare sau bloca aderarea Croatiei la UE.

Traian Basescu a recomandat ca toate intreprinderile mici si mijlocii sa beneficieze de fondurile aflate in 2011 la dispozitia Guvernului, in conditiile in care nu exista o data fixa pentru aderarea la Schengen.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea