Social

#basescu #pravda #rusia #presa #moldova #kosovo #traian băsescu

Traian Basescu este pentru presa rusa unul dintre cei mai de succes politicieni din 2009

Traian Basescu este unul dintre cei mai de succes politicieni din prima jumatate a anului 2009. Aceasta este concluzia ziarului rusesc Pravda , care in editia sa de duminica il lauda pe seful statului roman, care considera ca Basescu “a oferit mai putine motive de discutie despre persoana sa” si a avut mai multe victorii la capitolul politica externa.

Printre plusurile atribuite lui Basescu in ultimele luni se numara succesul obtinut la Curtea Internationala de Justitie in disputa cu Ucraina, implicarea in evenimentele din Republica Moldova, dar si faptul ca “spre deosebire de colegii sai din SUA si Iran, Barack Obama si Mahmoud Ahmadinejad , el a oferit mai putine motive de discutie despre persoana sa”, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Potrivit Pravda, seful statului roman a reusit sa transforme Romania intr-un aliat principal al SUA din Europa, ajutand si la intrarea statului roman in Uniunea Europeana. Insa, “dupa aderarea Romaniei la UE, Basescu si-a schimbat politica sa externa. El nu a recunoscut independenta Kosovo . El nu a sustinut Georgia in timpul razboiului din Osetia de Sud. Nu a mai fost 'oaspete' nelipsit al intalnirilor cu participarea lui Iuscenko si Saakasvili si nu a mai facut declaratii antirusesti (pana in mai 2009, cand a acuzat Rusia de 'ambitii imperiale' drept raspuns la critica declaratiilor sale de nerecunoastere a statalitatii moldovenesti)", scrie Pravda, citat de Realitatea TV.

Datorita acestor puncte, Basescu a reusit sa obtina neutralitatea Rusiei in problema moldoveana, dar si respectul celorlate state in legatura cu implicarea sau neimplicarea statului roman in anumite probleme ale statelor europene.

"Traian Basescu s-a aratat un politician iscusit, atragand atentia marilor puteri in prima jumatate a anului 2009. El nu a avut esecuri si de aceea poate fi numit unul dintre cei mai de succes politicieni din prima jumatate a anului 2009. Daca nu, chiar cel mai norocos", a fost concluzia articolului din Pravda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea