Social

#jurnalisi rapiti in Irak #Traian Basescu jurnalisti rapiti #traian băsescu

Traian Basescu: “E umilitor si pentru presedinte, si pentru tara”

Judecatorii au admis cererea Parchetului General de redeschidere a urmaririi penale in dosarul celor trei jurnalişti romani rapiţi in Irak in 2005. Traian Basescu este, astfel, urmarit penal si urmeaza sa fie audiat.

Conform unei plangeri a defunctului Corneliu Vadim Tudor din 2012, Traian Basescu este acuzat ca si-ar fi insusit o parte din banii destinati rascumpararii celor trei ziaristi.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat la Digi24 ca nu este surprins de aceasta decizie a instantei.

Intrebat daca statul roman a platit pentru jurnalistii romani rapiti in Irak, Basescu a spus ca dosarul „este secretizat de SRI si de SIE si nu am dreptul sa fac niciun fel de declaratii legat de continutul dosarului. Ce pot sa va spun in mod cert este ca asa sunt tarati oamenii prin fata procurorilor ... pe delatiuni. Iar aici suntem in fata unei delatiuni a vestitului fost tribun Corneliu Vadim Tudor. Ma voi duce in fata procurorului sa dau o declaratie", a mai spus fostul sef al statului.

Basescu a reafirmat ca redeschiderea dosarului “face rusine Romaniei”. “Cand un presedinte este acuzat ca pentru a-si salva niste oameni si-a insusit bani acest lucru nu poate fi decat umilitor - si pentru presedinte si pentru tara”.

Acest dosar a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plangere penala la Parchetul General in care ii acuza pe Traian Basescu si pe presedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in anul 2005.

In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autoritatile de la Bucuresti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE si cu implicarea lui Traian Basescu, aproximativ 12-13 milioane de euro, insa rapitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El il acuza pe Traian Basescu de faptul ca a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak si suma reala platita rapitorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea