Social

Traian Basescu cere reexaminarea a doua legi privind vanzarea proprietatilor statului

Presedintele Traian Basescu a respins joi legea prin care i se permite RAAPPS -ului sa vanda imobilele prin negociere directa si nu prin licitatie.Seful statului a trimis o scrisoare Parlamentului, prin care ii solicita reexaminarea legii astfel incat "licitatia sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile ale Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat". Potrivit ordonantei emise de Guvern si analizata de parlamentari, RAAPPS poate sa instraineze imobilele prin vanzare directa cu chiriasul. „Va solicit sa eliminati aceste dispozitii, pentru ca licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile”, afirma presedintele. Seful statului considera ca cei care au contracte de inchiriere cu RAAPPS-ul pot pastra un Drept de preferinta numai daca ofera un pret egal cu alti cumparatori, iar legiuitorul nu trebuie sa impiedice formarea unui pret mai bun pentru unele bunuri ale statului, evitand licitatia si incredintandu-le direct. De asemenea, Basescu precizeaza in scrisoarea adresata Parlamentului, ca actul normativ trebuie sa clarifice faptul ca de avantajele legii, respectiv de cumpararea imobilelor RAPPS, trebuie sa beneficieze exclusiv chiriasii care au legal aceasta calitate, nu si cei care locuiesc abuziv in acestea. Basescu respinge legea care permite militarilor sa-si cumpere locuintele de serviciu O alta lege trimisa inapoi Parlamentului prevede ca institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale pot vinde personalului propriu locuintele de serviciu. Basescu considera ca aeasta prevedere este excesiva. "Natura locuintei de serviciu este de a servi celui pentru a carui functie a fost afectata. Instrainarea locuintelor de serviciu face ca institutia in cauza sa cumpere o noua locuinta pentru urmatorul numit in respectiva functie, circuitul continuandu-se la nesfarsit”, precizeaza presedintele in cererea de reexaminare .
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.