Social

#guvern #emil boc #traian băsescu

Traian Basescu ar fi vrut demisia guvernului Boc. PD-L, inselat de UDMR

Presedintele Basescu crede ca Guvernul Boc a gresit ca nu a demisionat imediat dupa ce motiunea a fost depusa, insa justifica acest lucru prin faptul ca UDMR i-a pacalit pe democrat-liberali in votul cu privire la motiune. Seful statului este de parere ca Guvernul Croitoru are 50% sanse sa treaca de Parlament si spera ca acesta sa fie alcatuit din oameni cu experienta, care sa ajute tara sa treaca de criza.

Traian Basescu crede ca va intra in turul doi al alegerilor prezidentiale cu Crin Antonescu, desi si-ar dori sa il aiba adversar pe Mircea Geoana. Potrivit Gandul, el s-a declarat din nou victima "Coalitiei Grivco " (firma Grivco a lui Dan Voiculescu, locul unde, saptamana trecuta, s-au intalnit PSD, PNL si UDMR), caracterizata prin "antireformismul profund", condusa de "domnul Iliescu si acolitii sai, aceiasi oameni care au realizat Coalitia 322, acum 254".

Seful statului a precizat faptul ca a fost adeptul demisiei Guvernului Boc dupa depunerea motiunii de cenzura. Liderul de la Cotroceni a povestit ca liderii PD-L l-au asigurat ca motiunea nu va fi adoptata de Parlament. Ei fost pacaliti insa de liderii UDMR, care s-au aliat cu PNL si PSD, desi le promisesera sprijin democrat-liberalilor.

Basescu a mentionat in interviul citat ca Guvernul alcatuit de noul premier desemnat nu are cum sa fie alcatuit numai din oameni noi. “Trebuie sa fie o imbinare de oameni noi si oameni cu experienta, pentru ca a merge pe o garnit noua inseamna ca timp de o luna nu ai nici un fel de experienta. Sunt ministere cheie, Finante, Interne, Economie, Agricultura, Munca - unde ai nevoie de oameni cu o minima experienta in conducerea acestor institutii, carora sa nu le ia o luna sa gaseasca butonul cu care se cheama secretara, oameni care au mai fost, poate nu neaparat ministri, poate secretari de stat ”, a subliniat seful statului.

Presedintele crede ca Guvernul Croitoru are sanse sa treaca de votul Parlamentului.
“Sunt 50 la suta sanse sa treaca Guvernul Croitoru de Parlament, pentru ca, fara sa spun lozinci, am convingerea ca exista, totusi, un numar de parlamentari care inteleg si interesul national, nu numai interesul legat de politica . (…) Nu cred in povestea cu parlamentarii platiti, pentru ca si eu am fost parlamentar. De regula, pleaca cei care pleaca din cauza nemultumirilor”, a declarat presedintele, citat de Gandul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea