Social

#bec #voturi nule #traian băsescu

Traian Basescu a castigat si renumararea voturilor nule

Renumararea voturilor nule, efectuata de Biroul Electoral Central, s-a terminat duminica. Din cele 2.137 voturi valabile, 1.169 au fost in favoarea lui Traian Basescu si 968 pentru Mircea Geoana.

Decizia Curtii Constitutionale de renumarare a voturilor nule i-a pus la munca pe membrii BEC , care au numarat timp de 18 ore si, dupa o pauza de somn, au terminat verificarea buletinelor de vot anulate.

Au mai ramas de numarat doar 863 de voturi nule din sectiile din strainatate, iar raportul final va fi prezentat Curtii Constitutionale luni la ora 15.00.

PSD nu a reusit sa demonstreze pana acum ca rezultatul alegerilor a fost influentat decisiv de voturile nule. Nemultumirile social-democratilor mai tin de voturile pe liste speciale si la scrutinul desfasurat in diaspora , potrivit Realitatea.net.

Mircea Geoana ramane insa convins de frauda din turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Eu sper din toata inima ca se vor relua alegerile. Cred ca voi castiga de o maniera extrem de clara repetarea turului trei. Sunt absolut convins ca o repetare a turului doi imi va da un castig de cauza zdrobitor, mai mare de 54 la suta", a declarat Geoana pentru Gandul.

UPDATE: BEC a publicat rezultatul final al celor 138.067 de voturi declarate nule in tara si in strainatate.

2.247 de voturi declarate nule sunt de fapt valide. 1.260 sunt in favoarea candidatului Traian Basescu si numai 987 in favoarea candidatului Mircea Geoana.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea