Social

#romi #marea britanie #romania #cersit

Traficantii de cersetori isi construiesc palate goale

In Tandarei , traficantii de cersetori isi construiesc case uriase, de sute de mii de euro, dar nu locuiesc in ele, preferand cocioabele fara utilitati.

Cersetoria in Marea Britanie le-a adus profituri mari clanurilor Radu, Dragusin si Schian ­din Tandarei. Cu banii castigati, tiganii si-au ridicat in cartierul Strachina cate trei-patru palate.

"Asta e fala tiganilor. Sa-si faca palate, sa-i vada lumea, dar langa palate isi fac niste case micute, fara de niciunele, si stau acolo unii peste altii, fara apa si curent", a explicat, pentru Adevarul, agentul-sef principal Ioan Stefanescu, politist in Tandarei.

Pe strada Bucuresti, clanul Radu si-a construit doua palate, iar un al treilea e in lucru. Dupa ce politia a intervenit in luna aprilie, banii care veneau din cersetorie s-au terminat. Palatele sunt inconjurate de garduri de fier forjatinalt de doi metri, care valoreaza zeci de mii de lei.

Clanul Schienilor a iesit la razboi in fata portilor atunci cand reporterii Adevarul le-au fotografiat cetatile. "Da, stam 40 aici. Ce conteaza? Lasati-ne in pace, ca numai din vina voastra i-a luat!", au tipat tiganii, referindu-se la rudele lor arestate.

Directia pentru Protectia Copilului are in evidente 32 de minori care au fost victimele traficului si au fost exploatati pentru cersetorie si furt in Marea Britanie.

In total clanurile au transferat prin sistemele Western Union sau Money Gram 425.000 de euro, 350.000 de lire sterline, 100.000 de dolari si 4,5 milioane de lei.

O alta activitate banoasa este "furtul cu harta". In echipe de cate doi, romanii distrageau atentia englezilor cu o harta, cerand lamuriri despre o destinatie si le furau bunurile. 17 dintrei cei 26 de traficanti de minori au ramas in arestul DIICOT.

Casandra (10 ani): "Am fost cu mama! Mama intreba trecatorii "What's the time?" (n.r. - "Cat e ceasul?") si eu veneam dupa aceea cu mana intinsa".

 

Citeste si

Romii, sursa tensiunilor dintre Romania si Franta

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea