Social

#branza de sibiu #branza romaneasca #telemea de oaie

Traditionala branza de Sibiu ar putea deveni un produs de lux

Vestita branza de Sibiu ar putea deveni un produs de lux din cauza secetei prelungite. Ciobanii se plang ca nu mai au cu ce sa-si hraneasca animalele si vor fi obligati sa mareasca pretul branzei, pentru a se putea descurca.

Traditionala telemea de oaie din Marginimea Sibiului este foarte apreciata, insa in lunile urmatoare foarte putina lume isi va mai permite sa o cumpere. Productia de lapte s-a injumatatit, iar branza va fi mai putina si mai scumpa ca oricand.

Daca acum un kilogram de telemea de oaie din Marginimea Sibiului se vinde cu 18 lei, la iarna acelasi kilogram de telemea va costa cel putin 25 de lei. Branza de burduf se va scumpi si ea, de la 30 de lei pe kilogram, la peste 35 de lei.

Pentru ca seceta sa nu ii determine sa sacrifice animalele din lipsa de hrana, oierii au facut o cerere catre Ministerul Agriculturii, prin care cer sa li se permita sa intre cu oile in padure.

Sursa foto: sibiu7.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea