Social

#sarbatoare #traditii #Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Traditii pentru sanatate si iertare la praznicul Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul

Crestinii praznuiesc vineri, 29 august, Taierea capului Sfantului Proroc Ioan Botezatorul. Sarbatoarea este una dintre cele trei dedicate Sfantului Ioan in timpul anului. In aceasta zi, credinciosii ajuneaza si le impart saracilor fructe sfintite la biserica.

Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezatorul a fost decapitat de Imparatul Irod, la cererea Irodiadei, care a vrut sa se razbune in acest fel pe proroc pentru ca deconspirase legatura adultera pe care cei doi o aveau. Capul insangerat al Prorocului a fost adus pe un platou de aur, iar Salomeea, fiica Irodiadei, i l-a prezentat Irodiadei.

De aceea, traditia populara spune ca in aceasta zi nu se consuma vin rosu, nici alimente si mancaruri gatite, care au aceeasi culoare. In schimb, femeile merg dimineata la biserica unde duc in cosuri fructe pe care preotii le binecuvanteaza. Se spune ca trebuie impartiti struguri pentru ca Sfantul sa apere familia de boli.

De asemenea, tot de praznicul Taierii capului Sfantului Ioan se spune ca cei care au aruncat blesteme asupra semenilor trebuie sa inceapa sa posteasca pana pe 14 septembrie, atunci cand este sarbatorita Inaltarea Sfintei Cruci. Numai asa vor obtine iertarea acestui pacat de moarte.

Sursa foto: dragocip.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea