Social

#traditii 8 Martie #8 martie #ziua femeii

Traditii de 8 Martie in intreaga lume

Pe tot mapamondul, sarbatoarea de 8 martie aminteste de eforturile femeilor de-a lungul timpului care au militat pentru a trai intr-o lume mai buna, in care sa fie tratate egal cu barbatii si respectate.

În multe tari, 8 martie este considerata prima zi a primaverii si este legata simbolic de flori, de la zambile, la narcise, lalele, ghiocei, pe care doamnele le primesc din partea barbatilor dragi.

In Italia, de 8 Martie sunt oferite frumoasele flori de culoare galbena, numite mimoze. Acestea nu sunt florile oferite de Ziua Femeii doar in Italia, ci si in Albania sau Rusia, alaturi de ciocolata.

Femeile din Portugalia respecta si ele traditiile de 8 martie, astfel ele sarbatoresc aceasta zi prin petreceri si cine la care barbatii nu iau parte, fiind o zi pe care si-o rezerva doar pentru ele.

In Polonia, femeile isi petrec ziua acordand o importanta deosebita demonstratiilor feministe de mare amploare, iar cele din Pakistan intampina multe dificultati pentru a lua parte la aceasta zi de sarbatoare. Pentru a se putea bucura de frumusetea zilei de 8 martie ele sunt nevoite sa se opuna interdictiilor religioase ale tarii lor, conform carora nu detin aceasta libertate.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.