Social

#doliu #regele cioaba #traditii regele Cioaba

Traditii bizare tinute de romi in timpul doliului pentru regele Cioaba

Vestea ca Florin Cioaba, autointitulatul rege al romilor, a decedat a picat ca un trasnet pentru toata lumea, mai ales pentru comunitatea ieseana Ciurea, unde acesta are cele mai multe rude. Trupul lui Florin Cioaba va fi adus astazi in tara, iar in memoria sa se vor tine 30 de zile de doliu.


Astfel, in aceasta perioada, pirandele si romii nu se vor spala deloc, deoarece asa spune traditia.

De asemenea, toate animalele din curtea in care va fi adus trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba vor fi indepartate, iar corpul regelui va fi masurat cu un fir de ata ce va fi taiat in bucatele mici care vor fi pastrate de membrii familiei.

In ceea ce priveste imensa suma de 350.000 de euro pentru spitalizarea in Antalya a regelui Cioaba, fiul acestuia, Dorin Cioaba, a declarat ieri ca presa a exagerat si ca suma pe care trebuie sa o plateasca este mult mai mica, iar aceasta va fi acoperita in totalitate de asigurarea de calatorie pe care tatal sau o semnase in tara.

Sursa foto: timetv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea