Social

Toxiinfecţia alimentară nu necesită mereu tratament

Toxiinfecţia alimentară apare în urma consumului de alimente sau băuturi contaminate cu bacterii, paraziţi sau virusuri, inclusiv pe parcursul procesului de prelucrare . În cazul legumelor şi fructelor, contaminarea apare, de exemplu, dacă în procesul de irigaţie a fost utilizată o sursă de apă contaminată. Consumul de băuturi nepasteurizate sau de carne insuficient preparată măreşte riscul de a dezvolta toxiinfecţii alimentare . Toxiinfecţia alimentară se manifestă prin diaree, greaţă, vărsături, dureri abdominale şi, uneori, febră. Această afecţiune este întalnită mai frecvent la femeile gravide, copii, persoanele cu sistem imunitar scăzut şi varstnici . Simptome gastrointestinale, precum diareea, greaţa sau vărsăturile, pot apărea şi în cazul infecţiei cu unele microorganisme din mediul înconjurător, care se răspandesc „de la om la om” sau prin apă contaminată. Primele simptome ale toxiinfecţiei alimentare apar la cateva ore de la consumul alimentului contaminat. Potrivit medicilor, „microorganismele trec prin stomac şi ajung la nivelul intestinului subţire unde se ataşează de pereţii acestuia şi încep să se multiplice. (continuarea in Atac )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea