Social

#taxa pe poluare pentru autovehicule #taxa auto ANAF # recuperare taxa auto #taxa auto

Toti soferii isi pot recupera taxa auto prin cerere la ANAF!

Taxa auto va putea fi recuperata de toti soferii printr-o cerere la ANAF, fara a mai fi nevoie de o actiune in instanta. Inclusiv cei care au procese pe rol pot renunta la ele pentru a recupera banii pe cale administrativa, potrivit unei ordonante adoptate miercuri de Guvern. Banii vor fi primiti inapoi in rate, pe parcursul a cinci ani, potrivit unei ordonante adoptate, ieri, de Guvern.

Persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule pot solicita restituirea taxei prin cerere adresata organului fiscal care se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, prin decizie care se comunica persoanei interesate in maximum 10 zile de la emitere.

Pot solicita restituirea vechii taxe auto prin cerere la ANAF si cei care au in prezent procese pe rol.

Sumele reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, percepute in trecut, precum si dobanzile datorate contribuabilului, actualizate cu indicele preturilor de consum publicat pe portalul Institutului National de Statistica, se restituie conform prevederilor legale in vigoare, respectiv pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea