Social

# lipsa vaccin antigripal #lipsa vaccin #vaccin antigripal #vaccin

Tot mai multi romani in cautarea vaccinului antigripal, insa acesta lipseste din farmacii

Anul acesta, mai mult decat oricand, romanii sunt disperati sa faca rost de un vaccin antigripal. In contextul in care ne confruntam cu pandemia de coronavirus, mai multi romani isi indreapta atentia catre vaccinare, insa vaccinurile lipsesc din farmacii.

 

Medicii de familie au inceput imunizarea, insa doar pentru copii. Luna aceasta va mai fi livrata o transa de vaccin in cabinete, insa vor fi vaccinati seniorii si gravidele. Desi Ministerul Sanatatii a cumparat trei milioane de doze de vaccina, acestea sunt insuficiente.

Oamenii care vor sa se imunizeze in aceasta perioada n-au nicio sansa pentru ca vaccinul lipseste din farmacii si nici nu va ajunge curand. 

Nici la medicii de familie, adultii nu vor prinde o programare prea repede. Acum au prioritate copiii cu varsta intre 6 luni si 3 ani. Iar in cateva zile ar trebui sa ajunga in cabinete doze pentru batrani, persoane cu boli cronice si gravide. 

Medicii spun ca daca oamenii se vor vaccina, orice simptom de coronavirus nu va putea fi pus pe seama gripei sezoniere. 

https://www.realitatea.net/stiri/actual/alerta-vaccinul-antigripal-lipseste-din-farmacii-adultii-care-vor-sa-se-vacineze-mai-au-de-asteptat_5f836b3d7372f27e917698b2

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea