Social

#torta #olimpiada #beijing

Torta Olimpica a ajuns la Beijing

Torta Olimpica a ajuns in aceasta dimineata la Beijing , orasul gazda al Jocurilor Olimpice de anul acesta. Torta a fost aprinsa in cadrul unei ceremonii organizate in Orasul Interzis din capitala chineza.

Inainte de a ajunge la destinatie, pe stadionul national , denumit Cuib de Pasare, torta va fi purtata pe strazile din Beijing. Oficialii chinezi au declarat ca simbolul olimpic va parcurge astazi mai bine de 16 km si va fi purtat de peste 400 de persoane.

De la aprinderea ei la Olimpia in Grecia, torta a ajuns in peste 130 de orase de pe 4 continente. Ea a traversat in ultima luna si cele mai importante regiuni din China, fiind cel mai lung si mai ambitios traseu al tortei olimpice din istorie.

A fost insotita de numeroase proteste in Europa si Statele Unite, fata de politica guvernul chinez cu privire la Tibet. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing va avea loc, vineri 8 august.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea