Social

#tornade Romania #avertizare tornade #tornade # fenomene meteo romania #fenomene meteo extreme

Tornadele revin in Romania! Avertismentul expertilor

Tornadele revin in Romania! Potrivit expertilor in perioada mai-iunie incepe sezonul tornadelor si al fenomenelor extreme in tara noastra.

Cea mai expusa zona a tarii, in care tornadele pot face ravagii sunt zonele din sud-estul tarii. Pentru ca in ultimii ani tornadele au fost tot mai frecvente, specialistii ne invata cum trebuie sa reactionam pentru a fi in siguranta in timpul acestor fenomene extreme.

"In primul rand, sa reziste acestui instinct de face fotografii, de a face filme si de a incerca sa se adaposteasca cat mai repede pentru ca tornadele au traiectorii uneori imprevizibile si pare ca sunt in departare, dar se pot misca foarte repede. Odata ce se afla in cadere, sa se indeparteze de geamuri. Schimbarile bruste de presiune pot sa duca la spargerea geamurilor si atunci cel mai important e sa ne adapostim in camera cea mai indepartata de geamuri. Practic in interiorul unei cladiri este cel mai sigur sa ne adapostim", a declarat Bogdan Antonescu, expert fenomene meteo extreme, pentru realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea