Social

#sua #tornada SUA #rafale vant #daune rafala

Tornada-gigant, cu rafale de 320 de km/h, in SUA

Statul american Nebraska a fost lovit, sambata dimineata, de o tornada extrem de puternica, ce a generat rafale de vant care au atins chiar si 320 de kilometri la ora, potrivit meteorologilor americani.

Tornada s-a abatut asupra statelor din centrul si vestul Statelor Unite ale Americii. Meterologii americani sustin insa ca astfel de fenomene extreme sunt anormale pentru aceasta perioada. Acestia spun ca nici persistenta acestor fenomene, care dureaza de cateva zile, nu este un semn tocmai bun.

Cel mai afectat insa de vremea rea a fost orasul Wayne, din statul Nebraska, unde o tornada ce a avut loc in cursul noptii de vineri spre sambata a generat rafale de vant cu viteze cuprinse intre 250 si 320 de kilometri pe ora, potrivit Centrului National american de Meteorologie.

"Cateva persoane au fost ranite, dar, din fericire, nu a murit nimeni. Daune majore s-au inregistrat in zona industriala. In plus, intre 10 si 12 case au fost distruse", a declarat primarul oraselului Wayne, Ken Chamberlain.

Sursa foto: utilecopii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea