Social

#clasamentul european al apelor de imbaiere #bacterii apa marii #plaje periculoase Romania #eforie sud #eforie nord #mangalia

Topul plajelor periculoase de pe litoralul romanesc!

Vesti triste pentru cei care si-au programat concediul la Eforie Nord, Eforie Sud si Mangalia! Acestea sunt cele mai periculoase plaje din tara noastra, arata clasamentul european al apelor de imbaiere au fost incluse 21.000 de locuri. Conform acestuia, apa marii de pe litoralul romanesc are cele mai multe bacterii din Europa.


Medicii de la Directia de Sanatate Publica din Constanta au adunat probe de apa din 50 de locuri stabilite de Agentia Europeana de Mediu. Rezultatele analizelor aufost prelucrate in Copenhaga, Danemarca, acolo unde a fost realizat clasamentul european al apelor de imbaiere. Cele mai bune rezultate le au Cipru, Malta si Luxemburg, in timp ce Romania ocupa ultimul loc, scrie digi24.ro.

Depinde de calitatea aerului, de temperatura apei, de alte deversari, de numarul de turisti, de cum sunt amenajate plajele, de gradul de educatie al celui care se imbaiaza”, a spus Luiza Caruceru, doctor la Directia de Sanatate Publica din Constanta.

Raportul european spune ca, pe litoralul romanesc, cele mai curate ape sunt pe o plaja din Mamaia, una din Venus si una din Navodari. Cele mai mari concentratii de bacterii sunt in apele unor plaje din Eforie Sud, Eforie Nord si Mangalia. Specialistii spun ca mare parte din problemele Marii Negre sunt provocate de Dunare.

Sursa foto: infotravelromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea