Social

#Gambia #pakistan #iran #egipt #vacanta ieftina #destinatii de vacanta

Topul celor mai ieftine destinatii. Ai avea curajul sa-ti faci vacanta acolo?

Turistii amatori de senzatii unice pe bani putini au de acum un ghid al destinatiilor ieftine, dar inedite. Topul, realizat de World Economic Forum, s-a bazat pe costul unei calatorii pana in acea tara si cheltuielile pe care le poate avea un turist acolo. Iata cele mai ieftine 10 tari de vizitat.

1. Iran

Pe primul loc in clasament se afla Iran, dar autorii topului nu o considera o destinatie sigura din cauza terorismului. Preturile biletelor de avion sunt printre cele mai ieftine, respectiv locul 3 in lume. In Iran, poti sa urci pe Muntele Alborz, sa vizitezi Teheranul, Persepolis, sa faci cumparaturi in Tabriz Bazaar sau sa vezi Palatul Golestan, noteaza autorii topului.

2. Egipt

In Egipt, bunurile si serviciile sunt extrem de ieftine, iar pretul unul galon de benzina (3,8 litri) este de 1,7 dolari. In Egipt poti vizita piramidele, muzeul Luxor, poti vizita Cairo si poti face o croaziera pe fluviul Nil.

3. Indonezia

Indonezia ocupa locul trei in topul destinatiilor ieftine, zborurile dinspre si catre aceasta tara asiatica numarandu-se printre cele mai ieftine din lume. Poti vizita o parte din cele 17.000 de insule, poti vedea urangutanii din Padurea Bukit si poti vizita templul Borobudur, care este cel mai mare templu budist din lume.

4. Yemen

O alta destinatie ieftina, dar in care pericolul pandeste la tot pasul este Yemen, intrucat tara se afla intr-o situatie de razboi. Preturile bunurilor si serviciilor sunt extrem de mici aici, iar costul unul galon de benzina este de 2,19 dolari, mai noteaza studiul citat de Mediafax. Printre obiectivele cele mai apreciate se numara Insulele Galapagos si orasul izolat Shibam.

5. Gambia

Gambia, o tarisoara situata in nordul Africii, atrage si ea turisti datorita, in special, rezervatiilor naturale si a plajelor frumoase.

6. Malaysia

Zborurile dinspre si catre Malaysia sunt pe locul 20 in topul celor mai ieftine din lume. Aici poti vizita capitala Kuala Lumpur, cu turnurile sale - Petronas Towers, sanctuarul urangutanilor din Sepolik sau pesterile Batu Caves.

7. Tunisia

Americanii care au realizat topul spun ca bunurile si serviciile in Tunisia sunt cu pana la 60 la suta mai ieftine decat in Statele Unite ale Americii. Aici poti sa vizitezi, printre altele, orasul Tunis, Muzeul Bardo sau vechile ruine romane de langa plajele mediteraneene.

8. India

Zborurile dinspre si catre India sunt pe locul 16 in clasamentul celor mai ieftine din lume. Tinand cont de pretul redus al calatoriei, multi turisti aleg tara ca destinatie. Cele mai atragatoare sunt aglomeratiile urbane gen Bombay sau New Delhi, templul Golden din Amirstar sau pesterile budiste din Ajanta. Aici mai poti sa mergi cu camila in safari si sa vizitezi Taj Mahal-ul.

9. Pakistan

La fel de ieftina e viata si in Pakistan. Tara uimeste cu peisajele senzationale oferite de Muntii Karakoram, dar turistii vin aici si pentru a vizita capitala Lahore, Muzeul Taxila sau Moscheea Shah Faisal din Islamabad, una dintre cele mai mari din Asia.

10. Algeria

Pe ultimul loc in Top 10 se afla Algeria. Aici, pretul benzinei este printre cele mai ieftine din lume, respectiv locul 6 intr-o astfel de ierarhie, astfel ca poti inchiria o masina si sa o strabati in lung si in lat. Aici poti sa vizitezi Notre Dame d'Afrique, orasul Algiers, poti face safari si plaja.

Sursa foto: plus.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea