Social

#Elvetia fericire #World Happiness Report 2015 #romani fericire #tari fericite

Topul celor mai fericite tari. Nu ocupam nici aici un loc onorabil!

Romanii nu sunt fericiti, dar nici nu se pot plange. Cel putin, acest lucru reiese din Raportul Mondial al Fericirii pe 2015 (World Happiness Report 2015) realizat cu sprijinul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), clasament in care Romania ocup locul 85 din 158 de tari incluse. Moldova ne depaseste, ocupand pozitia a 52-a in acest top.  

Potrivit acestui raport, cele mai fericite zece tari din lume sunt, in ordine, Elvetia, Islanda, Danemarca, Norvegia, Canada, Finlanda, Olanda, Suedia, Noua Zeelanda si Australia.

Exceptand Siria si Afganistanul, afectate de conflicte armate, cele mai nefericite zece tari din lume se afla toate in Africa subsahariana si sahariana, informeaza bloomberg.com. Astfel, cele mai nefericite zece state din lume, din cele 158 incluse in raport, sunt, in ordine, Togo, Burundi, Siria, Benin, Rwanda, Afganistan, Burkina Faso, Coasta de Fildes, Guineea si Ciad.


Statele Unite ale Americii se afla pe locul al 15-lea in acest raport, care a fost intocmit, in principal, pe baza datelor din Sondajul mondial Gallup (Gallup World Poll). SUA se afla in urma Mexicului, care ocupa locul al 14-lea.

Brazilia se afla pe locul al 16-lea, Marea Britanie, pe al 21-lea, Japonia, pe al 46-lea, Rusia, pe locul al 64-lea si Iranul pe locul al 110-lea.

Potrivit studiului, femeile tind sa fie mai fericite decat barbatii in America de nord, Australia, Noua Zeelanda, Asia de sud si Asia de est, printre alte regiuni.

Pe de alta parte, barbatii sunt mai fericiti in Europa de est, in statele din fosta Uniune Sovietica si regiunea Africii subsahariene.
In cazul ambelor sexe, nivelul de fericire scade de la varsta adolescentei pana la 40 sau 50 de ani si apoi se stabilizeaza.
Nicaragua si Zimbabwe au inregistrat cea mai mare crestere a nivelului de fericire, din 2012 pana in 2014, in timp ce Grecia a cunoscut cea mai mare scadere din acest punct de vedere, urmata de Egipt, Italia si Arabia Saudita.

Sursa foto: notionport.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare