Social

# top bogati # cel mai bogat roman #top bogati europa

Topul celor mai bogati oameni din Europa. Iata cine reprezinta Romania!

Site-ul businessinsider.com a realizat recent topul celor mai bogati oameni din Europa. Clasamentul a fost facut in 18 tari au fost folosite topuri intocmite de revista "Forbes". 

Pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din Europa se afla spaniolul Amancio Ortega. Acesta are o avere imensa, ce se ridica la 64,5 miliarde de dolari. Amancio Ortega a reusit sa stranga aceasta avere dupa ce a innfiintat lantul vestimenta Inditex Zara, in anii '70. La început, el a fost producator de camasi.

Pe locul doi in topul celor mai bogati europeni se afla Liliane Bettencourt, din Franta. Ea este singura mostenitoare a imperiului cosmetic L'Oraal, infiintat de tatal ei. Averea neta - 40,1 miliarde de dolari.

Georg Schaeffler, care detine 80% din Grupul Schaeffler, o afacere dezvoltata incepand din 1883, si care se ocupa cu producerea in masa de rulmenti se afla pe locul al treilea. Averea neta germanului este de 26,9 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din Suedia este Stefan Persson, care detine cel mai mare pachet de actiuni la compania H&M. Averea neta - 24,5 miliarde dolari.

Mostenitorii fostului conducator al companiei Ferrero SpA, Michel Ferrero, Maria Franca Fissolo şi Giovanni Ferrero, sunt cei mai bogati oameni din Italia. Michel Ferrero, care a murit in acest an, la varsta de 89 de ani, era cel mai bogat producator de produse de ciocolata din lume, celebru pentru marcile pe care le detinea - Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise şi Tic-Tac. Averea neta este estimata la 23,4 miliarde de dolari.

Gerald Cavendish Grosvenor, Duce de Westminster, este cel mai bogat om din Marea Britanie. Averea lui este in mare parte mostenita si se ridica la 12,6 miliarde de dolari.

Pe locul 7 in top se afla olandeza Charlene de Carvalho-Heineken, mostenitoarea imperiului Heineken. Bunicul ei, Gerard Adriaan Heineken, a infiintat compania la sfarsitul secolului 19. Averea neta se ridica la 11,6 miliarde de dolari.

Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, este cel mai bogat om din Austria si ocupa pozitia a 8 -a in top, cu o avere neta de 10,8 miliarde de dolari. 

John Fredriksen ar fi fost cel mai bogat om din Norvegia si unul dintre "baronii" mondiali ai petrolului. Miliardarul si-a sporit averea transportand cantitati uriase de petrol in timpul razboiului dintre Iran si Irak. Averea neta - 10,5 miliarde dolari.

Pe locul 10 in top se afla danezul Kjeld Kirk Kristiansen, care isi datoreaza averea gigantului Lego. El este nepotul lui Ole Kir Christiansen, fondatorul companiei de jucarii. Averea neta este de 9,7 miliarde de dolari.

 

In topul realizat de businessinsider se regaseste si romanul Ioan Niculaie, pe pozitia a 18-a. Acesta a facut avere din agricultura si afaceri cu ingrasaminte chimice in Europa de Est. "El a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare pentru dare de mita", scrie businessinsider.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea