Social

#worldwide #top stiri 2018 #top stiri #top #compozitor #top stiri ignorate

Top stiri bune din 2018! Afla ce lucruri frumoase s-au intamplat in lume

 

Anul 2018 a avut suisurile si coborasurile sale, dar cel mai bine este sa ne aducem aminte numai lucrurile de bine caci cele rele au fost destul mediatizate. In cele ce urmeaza, veti gasi o retrospectiva media a lucrurilor bune care s-au intamplat in 2018 in toata lumea.

In Europa

 

Compania Adidas a devaluit de curand ca a vandut mai bine de un milion de perechi de adidasi facuti din plasticul adunat din oceane, in parteneriat cu Parley.

 

Franta este prima tara din lume care le-a interzis lanturilor de supermarketuri sa mai arunce excesul de alimente. Acestea sunt obligate sa doneze mancarea ori, in caz contrar, sa plateasca o amenda. De asemenea, Franta este tot prima tara din lume care a interzis toate pesticidele care pot omori albinele.

 

In Olanda rata criminalitatii este foarte mica, de aceea sunt foarte putini oameni incarcerati. Avand cea mai mica rata a detinutilor din Europa, inchisorile olandeze sunt transformate in case pentru refugiati.

 

Doua companii, din Londra si din Viena, transforma resturile de la paine in bere. Astfel ei reusesc sa miscoreze rata risipei de mancare.

 

Portugalia a interzis folosirea animalelor salbatice in numerele si cascadoriile de la circuri. Aceasta lege a trecut de parlament si va intra in vigoare pana in 2024.

 

Incepand de la Buckingham Palace pana in Malibu, California au fost interzise paiele de plastic. De asemenea, aceasta idee a fost adoptata de foarte multe tari, asta pentru ca aceasta miscare de renuntare la paiele de plastic este una prietenoasa cu mediul inconjurator.

America

 

California a de venit primul stat care a interzis testarea produselor cosmetice pe animale.

 

Canada devine a doua natiune din lume care legalizeaza consumul de marijuana pe intregul sau teritoriu.

 

Bombas este o companie care are sediul in New York si este construit, avand la baza, ideea de a dona sosete. Pana acum a reusit sa doneze peste 8 milioane de sosete. La o pereche de sosete cumparata de cineva, o alta pereche va fi donata unei persoane care are nevoie.

Asia

 

In Arabia Saudita a incetat interzicerea femeilor de a conduce un autovehicul. Pentru prima data in istorie, femeile din Arabia Saudita au voie sa stea pe scaunul soferului si sa mearga unde doresc ele.

 

Inalta Curte din Corea de Sud a decis ca este ilegala uciderea cainilor in vederea folosirii carnii lor. Ca prin urmare, legea se oplica pe tot intregul teritoriu al Coreei de Sud, iar cei ce nu vor respecta noua lege vor fi asupra pedepsiti.

 

Un numar extraordinar de mare de voluntari din Madhya Pradesh au atins un nou record mondial. Acesti voluntari, adunati intr-un numar aproximativ de 1.5 milioane de oameni, au reusit sa planteze pe teritoriul Indiei, in doar 12 ore, nu mai putin de 66 de milioane de copaci.

Din lume

 

Rata mortalitatii in randurile femeilor din cauza cancerului mamar a scazut cu 39%. Astfel, 322.600 de femei au fost salvate de la moarte.

 

Un tata care era pe moarte a primit un transplant de rinichi datorita unui tricou. Acesta avea un mesaj puternic si trist pe bluza sa: “Nevoie de rinichi”. A purtat tricoul in timpul unei calatorii cu familia la faimosul parc de distractii Disneyland.

 

Sursa imagini: Pixabay.com

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea