Social

#calculator salariu #salariu net #salariu brut

Top cel mai bine si cel mai prost platite joburi din Romania

Poti avea un salariu mai mic sau mai mare in functie de domeniul in care lucrezi, de experienta pe care o ai sau de studii. De multe ori, cel mai important este domeniul, deoarece in unele arii de activitate exista o cerere din ce in ce mai mare de locuri de munca, dar in altele piata este suprasaturata.

Salariul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba despre alegerea unui loc de munca, motiv pentru care este esential sa citesti cu atentie informatiile din contractul de munca inainte de a-l semna. Daca in acesta este mentionat doar salariul brut, foloseste-te de calculator salariu 2019 pentru a afla care este suma pe care o vei lua in mana, astfel incat sa stii exact cu cat vei fi rasplatit de catre angajator.

Ca in orice alta tara, in Romania exista cateva domenii cu joburi foarte bine platite pe care multi si le doresc, dar pentru care nu toti sunt pregatiti, si domenii in care joburile sunt mai prost platite.

Topul celor mai bine platite joburi

Topul celor mai bine platite joburi le cuprinde pe acelea din domeniile in care salariul mediu net lunar pentru un angajat a fost mai mare de 4 000 de lei in 2018.

Pe primul loc se afla joburile din domeniul Tehnologiei Informatiei (IT), cu un salariu mediu net in 2018 de 5 731 de lei pe luna.

Locul secund este ocupat de joburile din domeniul juridic, platite, in anul precedent, cu suma medie neta lunara de 4 571 de lei.

Podiumul este completat cu domeniul serviciilor bancare, unde salariul mediu net a fost de 4 226 de lei, iar topul se incheie cu ramura Serviciilor Umane, unde un angajat a primit in medie 4 048 de lei pe luna in mana.

Topul celor mai prost platite joburi

Din nefericire, nu toti avem sansa sa lucram in IT sau in domeniul juridic, iar unii dintre noi isi gasesc un loc de munca in domenii mai putin platite decat cele mentionate.

In 2018, cel mai mic salariu mediu net s-a inregistrat in Industria Textila – 1 987 de lei. Acesta este urmat de domenii in care salariul mediu net cel putin a depasit pragul de 2 000 de lei: industria Prelucrarii Lemnului – 2 239 de lei, Servicii – 2 281 de lei, Paza si Protectie – 2 335 lei – acestea completeaza topul celor mai prost platite joburi din Romania.

Asadar, cine este in cautarea unui loc de munca s-ar putea ghida dupa aceste topuri, pentru a-si creste sansele de a obtine un serviciu cat mai bine platit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea