Social

#locuitori #castiguri #salarii #nivel de trai

TOP: Care este orasul in care locuitorii traiesc cel mai bine si unde se castiga cele mai mari salarii

Potrivit celui mai recent raport Deutsche Bank privind nivelul de trai, locuitorii din orasul elvetian Zurich au cea mai buna calitate a vietii.

Orasul elvetian a surclasat, in acest an, capitala Noii Zeelande - Wellington, fiind pe primul loc la nivelul de trai pe care il au locuitorii.

Din top 10 mai fac parte alte patru orase europene, doua din SUA si doua australiene, respectiv Copenhaga, Edinburgh, Viena, Helsinki, Melbourne, Boston, San Francisco si Sydney.

Cum s-a alcatuit topul

Raportul Deutsche Bank a luat in calcul costurile si standardul vietii, masurand calitatea vietii din 56 de orase pe baza puterii de cumparare, a sigurantei personale, a serviciilor medicale, a costurilor cu locuire, a nivelului de dezvoltare a transportului si a nivelui poluarii.

In functie de aceste criterii, orasul Frankfurt, considerat capitala financiara a UE, a cazut patru locuri pana pe locul 13, in timp ce Parisul si Londra s-au plasat pe locurile 36, respectiv 4.

Cand vine vorba de cel mai ridicat standard de viata, orasele mai mici se descurca mai bine decat metropolele si ofera o calitate a vietii net superioara rezidentilor lor. New York, de exemplu, desi se afla pe locul 5 la disponibilitatea de a inchiria o locuinta, se plaseaza abia pe locul 31 la calitatea vietii.

Astfel, marile orase ale lumii, cu exceptia capitalei Japoniei, Tokyo, se plaseaza in a doua jumatate a clasamentului. Lagos, cel mai mare oras din Nigeria inchide clasamentul, inaintea lui plasandu-se Beijing si Manila.

Unde se castiga cele mai mari salarii

Daca in urma cu un an, in orasul Zurich se plateau cele mai mari salarii, acum pe primul loc se afla San Francisco, datorita expansiunii rapide a industriei.

Potrivit raportului, salariile in orasul american au crescut cu 31% in 2018 si cu 88%, in ultimii cinci ani. Astfel, in 2019, castigurile medii lunare au ajuns la peste 6.500 de dolari, suma cu 142% mai mare fata de castigul mediu din New York. De altfel, in ultimii cinci ani, San Francisco a urcat 21 de locuri in clasament la capitolul cresterea salariilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea