Social

Toghina, pe urma lui Seuleanu

Boala cenzurii care a caracterizat mandatul lui Dragos Seuleanu a lovit din nou radioul public, sub conducerea Mariei Toghina. Cel putin asa sustin o parte dintre angajati, care acuza conducerea SRR de abuzuri editoriale.

Primul caz grav a fost semnalat la Radio Romania Actualitati de Alexandra Andon, realizator al emisiunii O zi intr-o ora. Emisiunea este difuzata in direct, insa contine si rubrici inregistrate. Realizatoarea sustine ca in timpul difuzarii unui astfel de material, la sfirsitul anului trecut, Doina Jalea, redactor-sef al postului, i-a cerut sa modifice emisiunea. Tema emisiunii era Legea statutului minoritatilor, cu mai multi invitati prin telefon. Mi-a zis sa schimb emisiunea, ca este un ordin, relateaza Alexandra Andon, care a trimis apoi un memoriu conducerii institutiei privind acest abuz editorial grav. Cerasela Radulescu, presedintele Initiativei Profesionale Radio Romania, intr-o dezbatere organizata ieri la Grupul de Dialog Social , a sustinut ca i s-a interzis realizarea unei emisiuni saptamina trecuta. Miercurea trecuta, dupa ce a fost respinsa in Parlament legea privind SRR si SRTV, am anuntat ca vreau sa abordez aceasta tema in emisiunea de joi, «Ziua si evenimentul». Mi s-a spus ca aceasta emisiune nu va mai fi difuzata a doua zi, spune Cerasela Radulescu.

Sotul ei, Bogdan Radulescu , spune ca a fost supus la aceleasi presiuni vineri, inainte de a realiza emisiunea Periscop. Acesta spune ca, inainte cu citeva minute de a intra in emisie, avind doi invitati in studio, acesta a fost sunat de Maria Toghina, care i-a cerut sa nu vorbeasca despre legea de functionare a SRR si TVR. Emisiunea a avut totusi loc, insa, ca urmare a tentativelor de cenzurare, protagonistii cer demiterea actualului consiliu de administratie si anularea concursurilor organizate dupa noua organigrama, care intra in vigoare astazi. Ei ameninta ca, altfel, vor intra in greva japoneza .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea