Social

#scenariul verde # masuri de relaxare #coronavirus #pandemie #romania

Toata Romania, in scenariul verde! Se anunta noi relaxari!

Dupa mai mult de un an de la declansarea pandemiei de coronavirus, Romania este oficial in scenariul verde. Astazi, toate judetele se alfa in scenariul verde, cifrele fiind imbucuratoare, mai ales ca vor aduce noi masuri de relaxare.

 

Premierul Romaniei, Florin Citu, a anuntat ca noi masuri de relaxare vor fi luate de la 1 iunie. Tot de atunci, persoanele vaccinate ar putea avea mai multe facilitati. Premierul prevede ca de la 1 august sa fie redicate toate restrictiile si sa revenim la normalitatea de dinainte de pandemie, insa totul depinde de modul in care se va desfasura campania de vaccinare.

„Lucrurile merg foarte bine. Am primit vestea foarte buna ca de azi in Bucuresti suntem sub 1,5 la mie, ceea ce inseamna ca aceasta campanie de vaccinare este de succes. Este singurul element care explica evolutia ratei de infectare in jos in toata tara. Inseamna ca si presiunea pe spitale s-a redus si suntem mai aproape de revenirea la normalitate. Avem dozele necesare si nu avem nicio scuza sa nu atingem tinta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a face un pas important spre revenirea la normalitate. Pandemia va trece. Conteaza acum sa pregatim resursele pentru ceea ce urmeaza.

Vreau sa le aratam romanilor ce urmeaza dupa. Ne vom concentra pe economie. Romania trebuie sa faca pasi importanti in procesul de convergenta.

De la 1 iunie vor exista relaxari pentru toti romanii, indiferent de zona in care sunt”, a transmis Florin Citu, potrivit realitatea.net.

Acesta a vorbit si despre facilitatile pe care persoanele vaccinate le-ar putea avea.

“Eu am spus ca este opinia mea personala ca persoanele care s-au vaccinat ar trebui sa aiba beneficii in societate. Vom vedea cum arata aceste beneficii. Vom gasi solutii. Stiu problema cu nuntile si evenimentele si inteleg ca exista sute de mii de nunti amanate, si ca toti vor sa se vaccineze. Vom vedea care este solutia sa existe si testare. Vom gasi cele mai bune solutii pentru relaxare de la 1 iunie".

Virgil Musta, despre situatia din spitale

Medicul Virgil Musta a vorbit despre situatia din spitale. Acesta a precizat, ca dupa mult timp, sunt locuri libere pentru pacienti.

"S-a scapat de presiunea din spitale, ceea ce inseamna ca sunt reale datele legate de rata de infectare. De exemplu, la Spitalul Victor Babes din Timisoara toate sectiile au locuri libere si incepem sa concepem deschiderea spitalului pentru celelalte specializari", a declarat Virgil Musta, pentru dcnews.ro.

Intrebat daca acesta este un semn ca putem reveni la normalitate, Virgil Musta a mentionat ca acest lucru este greu de precizat, ca depinde de modul de desfasurare a campaniei de vaccinare si de precautiile pe care le iau oamenii. Totodata, medicul a mai spus ca batalia nu a fost castigata inca. 

"Eu sper sa nu mai urmeze vreun val, dar aici mi-e foarte greu sa spun si cred ca tot de noi depinde. Pentru ca, desi suntem intr-o situatie buna, chiar mai buna decat ma asteptam, pentru ca aceasta scadere a avut loc rapid, totusi riscul exista. Razboiul nu a fost castigat! Trebuie in continuare sa militam pentru vaccinare, intr-un numar cat mai mare si cat mai rapid, ca sa nu apara cumva tulpini noi care sa faca vaccinarea ineficienta. Pana cand vom stabiliza situatia pandemica ar trebui in anumite situatii, respectate anumite reguli de constrangere si bineinteles, purtarea mastii, distantarea fizica si principalele elemente care impiedica raspandirea", a declarat medicul Virigil Musta.

Sursa foto: g4media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea