Social

# scumpiri septembrie # pret fructe #preturi legume #scumpiri

Toamna vine cu scumpiri. Legumele, primele pe lista

Seceta din ultimele luni a avut un impact important asupra productiei de legume si fructe, prin urmare, din luna septembrie, preturile ar putea creste chiar si cu 30%, avertizeaza producatorii autohtoni.

„In sectorul legumelor si al fructelor, avem o paguba de 25-30% fata de anul trecut, iar unele dintre cele mai afectate culturi sunt cele de cartofi, rosii si castraveti”, a declarat Aurel Tanase, directorul general al Organizatiei Interprofesionale Nationale Prodcom Legume-Fructe din Romania, pentru Capital.ro.

Cifrele nu sunt deloc incurajatoare: cartofii au o productie cu 40% mai mica decat in 2014, fapt pentru care doar in acest caz pretul a crescut cu 50% in ultima luna, ajungand la 1,5 lei. Acelasi lucru se intampla si in cazul rosiilor, dar si al mierii, a carei productie este cu 30% in scadere fata de anul precedent.

 

Nici fructele nu scapa de pe lista de scumpiri. Deja fata de anii precedenti pepenii sunt mai scumpi in pietele bucurestene, la fel si caisele sau chiar si merele. In plus, producatorii se plang ca seceta a facut ca atat fructele, cat si legumele sa nu creasca suficient, sa fie mai urate si astfel oamenii sa se indrepte catre produsele din supermarket, importate. 

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea