Social

Tinerii americani incearca sa influenteze votul parintilor

Echipa de campanie a senatorului de Illinois, Barack Obama, si-a focalizat inca de la debut atentia spre tineri. Potrivit „New York Times", roadele acestei strategii incep sa se vada acum. Ultimul sondaj realizat de Edison/Mitofsky arata ca 6 din 10 tineri sub 30 de ani il sprijina pe Obama.

Ei nu se multumesc doar sa voteze pentru favoritul lor, ci au lansat adevarate campanii pe langa parinti. Acestia sunt bombardati cu clipuri de pe YouTube, link-uri catre diverse bloguri sau abtibilduri cu mesajul „Tell Your Mama/Vote for Obama". Chiar si unii democrati, in frunte cu senatorul de Pennsylvania Bob Casey, au precizat ca preferinta copiilor pentru Obama a fost unul dintre motivele sprijinirii acestuia.

Tichet McCain - Rice ?

Zvonurile privitoare la un „ticket" republican John McCain - Condoleezza Rice la alegerile prezidentiale din noiembrie, se intensifica in SUA, in pofida dezmintirilor candidatului republican si secretarului de stat, care au spus ca nu sunt interesati, relateaza AFP.

„Daca Rice face campanie activa pentru vicepresedintie, este ultima care sa stie" acest lucru, a precizat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Sean McCormack. Rice, profesor de stiinte politice la Universitatea Stanford , a spus mereu ca intentioneaza sa revina in invatamant, dar mai multe interventii recente au relansat zvonurile legate de ambitiile sale politice.

La sfarsitul lunii trecute, secretarul de stat a participat la o reuniune prezidata de un responsabil al curentului conservator din Partidul Republican , Grover Norquist, unde a fost intrebata daca ar accepta sa candideze pentru vicepresedintie. Ea nu a refuzat categoric. De cealalta parte, John McCain a sustinut ca nu are informatii despre dorinta lui Rice de a figura pe un „ticket" cu el.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea