Social

Timisoara a devenit oras electoral

Autoritatile electorale incearca sa faca intr-o luna ceea ce nu au facut in patru ani

Timisorenii au sesizat ca, in ultima vreme, orasul a devenit mai curat, mai frumos, tot mai plin de flori si arbusti ornamentali , se inaugureaza strazi nou asfaltate, se extinde reteaua de iluminat etc. Nu lipsesc santierele, dar toata munca pare ca se face mai repede.

Din punctul de vedere al reprezentantilor Primariei, insa, "nu este campanie electorala , este doar primavara" si de aceea se fac multe plantari .

"Am plantat7.000 de arbori ornamentali, 3.000 de arbusti si doi kilometri de gard viu . Plantam pana in luna mai, dupa aceea nu ne mai permite vremea. Toate scuarurile si aliniamentele stradale vor fi puse la punct.

Nu este campanie electorala, este primul an de functionare al Directiei de Mediu, care pana acum a fost un simplu serviciu si avea buget", a spus unul din edilii orasului. Acestia se plang insa ca florile, mai ales lalelele din centrul orasului, se fura, iar prejudiciul este deja de 10.000 lei pentru cele peste 300 de plante distruse sau vandalizate.

Municipalitatea a pregatit si alte proiecte noi, prin care pot lua legatura cu cetatenii. Un exemplu este o noua publicatie, de opt pagini, aparuta intr-un cartier din Timisoara. "Foaia Iosefinului", un fel de anexa la "Monitorul Primariei", apare in format alb-negru si este editat de aceeasi tipografie ca si "ziarul-mama".

"Foaia Iosefinului" a fost creata la propunerea cetatenilor, dupa cum au spus reprezentantii administratiei, care doresc ca pe viitor sa existe acest gen de publicatii si in alte cartiere. Ieri, a fost semnat si un protocol cu Universitatea de Vest sI cu Politehnica, care va oferi catorva mii de studenti posibilitatea de a circula gratuit pe mijloacele de transport in comun.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea