Social

#tutun #acciza #crestere #pret #scumpire #tigari

Tigarile costa cu 40 de bani mai mult de la 1 septembrie

De la euro , de la 57 la 64 de euro.mia de tigarete. Aceasta crestere a costurilor de producere a tigarilor va duce la cresterea pretului si la cumparare, dupa ce producatorii au anuntat ca vor majora aceasta suma cu aproximativ 40 de bani la pachet.

Potrivit reprezentantilor firmelor producatoare de tigari, scumpirea din septembrie urmeaza celei din luna iunie, cand pretul tigarilor a fost majorat cu 30 de bani/pachet si se datoreaza cresterii de acciza din luna aprilie. “Pentru cresterea de accize din aprilie, majorarea s-a facut tot in doua etape, una de 30 de bani si alta de 40 de bani. S-a luat deja o decizie de scumpire in iunie, cu 30 de bani, pentru a acoperi majorarea de acciza programata pentru 1 septembrie, sa nu fie un soc prea mare. Urmeaza inca una, probabil va fi ca in aprilie, adica o crestere totala de 6.000-7.000 de lei vechi. Vom studia noua structura de acciza si se va aplica o majorare de 30-40 de bani”, a declarat directorul corporate affairs al JTI Romania, Gilda Lazar, citata de Mediafax.

Guvernul a decis la inceputul anului ca accizele la tutun sa creasca in acest an si in 2010. Astfel, in luna martie, printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul decidea majorarea accizei totale la tutun cu 14 euro in acest an, urmand ca din 2010 sa creasca cu 10 euro/ 1.000 de tigarete.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea