Social

Ticu Dumitrescu: "Eu nu ascult de sfaturile nimanui in aceasta tara!"

Constantin Ticu Dumitrescu a fost sambata la Brasov, in sediul Blocului National al Revolutionarilor - 1989 Romania, unde aproape 100 de persoane se afla in greva foamei, solicitand Legea lustratiei , iesirea din viata politica a lui Ion Iliescu, sub deviza "0, ori noi - ori Iliescu!", dar si numirea lui Ticu Dumitrescu in calitate de presedinte al CNSAS.

"Am venit la Brasov", a tinut sa precizeze Ticu Dumitrescu, "pentru adevaratii revolutionari care fac greva foamei, din respect pentru gestul lor..." Timp de peste 40 de minute, constantin ticu dumitrescu a expus motivele care il determina sa-si doreasca deconspirarea Securitatii si a tuturor celor care au facut politie politica in Romania. Potrivit lui Ticu Dumitrescu, totul se rezuma la impartirea in doua tabere: "Unii care vrem sa aflam 0 si unii care nu doresc acest lucru". El a deplans "disparitia lui Dan Lazea", cel care, proaspat ales vicepresedinte, "a mai avut puterea sa imi declare: "Domnule Ticu, am inteles ca dumneavoastra sunteti tinta"".

Ticu Dumitrescu a cerut in continuare cartoteca de la SRI, spunand ca Traian Basescu a fost dezinformat de Timofte si altii. "Romania are nevoie de servicii secrete , dar nu de politie politica si nici de aceia care si-au pastrat reflexele de lucru din vremea Securitatii", a spus Dumitrescu. El a adaugat: "Stiu ca viata mea este amenintata". Solutia debarcarii lui Turianu ar fi "un directorat numit care sa publice pur si simplu datele celor care au facut politie politica si, daca nu le convine, sa se adreseze instantei..." In incheierea conferintei de presa, revolutionarii au prezentat cartea "Reeducarea prin munca" scrisa si publicata de Corneliu Turianu si au citit un fragment din aceasta.

Pentru moment, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Constantin Ticu Dumitrescu, a fost pus in incurcatura cand a aflat ca langa el se afla fostul deputat PRM si PSD Dorin Lazar Maior, in prezent presedintele Blocului National al Revolutionarilor - 1989 Romania. Dar trecutul politic al controversatului revolutionar brasovean a fost considerat o greseala care, prin protestul de la Brasov, s-a "spalat". Mai mult, revolutionarii au anuntat ca, daca nu se va tine cont de revendicarile lor, in data de 12 aprilie vor protesta la Bucuresti, intentionand sa organizeze un mare miting.

Senatorul liberal Nicolae Vlad Popa, prezent la intalnirea de la Brasov, in prezent euroobservator, a declarat ca, "pe aceasta ultima suta de metri inainte de intrarea Romaniei in UE, trebuie sa avem taria de a ne face ordine in propria noastra casa, sa punem odata cartile pe masa".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea