Social

Ticu accepta sa se bata pentru sefia CNSAS

Ticu Dumitrescu a acceptat propunerea liberalilor de a-i reprezenta in CNSAS in urmatorii sase ani. Cu o conditie insa: aceea ca legea de functionare a Consiliului sa fie modificata, lucru care s-ar putea intimpla in urmatoarea sedinta de guvern.

Dupa ce liberalii i-au facut propunerea de a-i reprezenta in CNSAS, Ticu Dumitrescu i-a prezentat si premierului Calin Popescu Tariceanu conditia sa, anume modificarea Legii de deconspirare a Securitatii ca politie politica. Dosarele din arhiva SRI nu mai pot contine astazi documente care sa aduca atingere sigurantei nationale si de aceea trebuie eliminata aceasta sintagma din noua lege, argumenteaza Constantin-Ticu Dumitrescu. Daca propunerea de eliminare din lege a sintagmei siguranta nationala ar disparea, n-ar mai exista motivul pentru care SRI mai pastreaza unele dosare. Astfel, 200.000 de dosare care au fost reclasificate de SRI in 2005 ar trebui sa fie predate si ele CNSAS, asa cum au fost predate si celelalte 1.300.000. Potrivit unui document secret al SRI si detinut de Ticu Dumitrescu, arhiva SRI cuprindea insa mult mai multe dosare, anume 1.900.000, diferenta de 400.000 de dosare raminind inca neexplicata credibil de SRI. Eventuala venire a lui Ticu Dumitrescu in fruntea CNSAS ar putea elucida acest mister, dar ar putea forta si mina SRI ca sa predea cartotecile si toate celelalte evidente, fara de care dosarele preluate de CNSAS sint in acest moment doar partial utilizabile. Dumitrescu spune ca premierul a fost deschis la propuneri.

Schimbarea legii dupa care functioneaza CNSAS s-ar putea produce chiar in aceasta saptamina, printr-o ordonanta de urgenta. Apoi ar trebui numit noul Colegiu. Mandatul presedintelui actual Gheorghe Onisoru si a inca sapte membri expira pe 3 martie, iar partidele trebuie sa-si desemneze noii membri. PNL a anuntat deja ca ii sustine pe Ticu Dumitrescu si pe Claudiu Secasiu. Odata constituit, Colegiul isi va alege in cinci zile presedintele. Cele mai mari sanse le are Ticu Dumitrescu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea