Social

#elena udrea #turism #tichete de vacanta

Tichetele de vacanta prind contur

La trei ani de la vehicularea ideii tichetelor de vacanta, ele sunt pe cale sa devina realitate, lucru care ar salva turismul romanesc , in opinia ministrului Elena Udrea.

Decizia asupra viitorului tichetelor de vacanta va fi luata de Guvern miercuri, cand se asteapta emiterea unei ordonante de urgenta.

"Saptamana trecuta a avut loc in guvern o prima citire a propunerii si miercuri se va lua o decizie. Ministerul Finantelor este cel care va pune in aplicare aceasta hotarare chiar din acest an si va stabili bugetul necesar", au afirmat reprezentanti din Ministerul Turismului , informeaza Evenimentul Zilei.

Propunerea inaintata are in vedere ca fiecare angajat sa primeasca tichete cu o valoare intre unul si sase salarii medii, in functie de companie. Beneficiarii tichetelor ar fi doar angajatii cu carte de munca si minim 6 luni vechime la locul de munca.

Efortul bugetar in cadrul planului anti-criza ar costa aproape doua miliarde de lei, in conditiile vehiculate de sindicalisti , in care un milion de romani ar urma sa primeasca tichetele.

O alta masura urmarita este reducerea turismului la negru. Ministrul Elena Udrea considera ca bugetul va avea mult de castigat in urma fiscalizarii turismului care pana acum a functionat ilegal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea