Social

#persoane varstnice #test echilibru # afectiuni cerebrale #test sanatate #echilibru #sanatate

Testul gratuit care iti spune cat de sanatos esti! Fa-l cat mai repede!

Echilibrul spune multe despre starea ta de sanatate. Un nou test dezvoltat de cercetatorii Universitatii Kyoto arata ca persoanele varstnice care nu resusesc sa isi mentina echilibrul intr-un picior timp de 20 de secunde sunt supuse riscului unui atac cerebral.

"Studiul nostru arata ca abilitatea de a-ti mentine echilibrul dezvaluie multe despre starea de sanatate a creierului", explica profesorul Yasuharu Tabara. Conform studiului, persoanele cu un echilibru precar se confrunta cu un risc mai mare de afectiuni cerebrale si pierdere a functiilor cognitive decat indivizii cu un echilibru stabil.

Dezechilibrul manifestat de varstnici poate evidentia si diverse afectiuni cerebrale existente in stare lantenta, mai spun cercetatorii japonezi. Alte studii efectuate in Marea Britanie indica o speranta de viata mai redusa a persoanelor varstnice lente in miscari si fara forta in maini.

Sursa foto: scoop.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea