Social

#test covid # teste covid #farmacii

Testele rapide vor putea fi facute si in farmacii

Testele rapide pentru depistarea infectiei cu SARS Cov-2 se vor putea face si in farmacii. Rezultate pozitive vor fi inregistrate in platforma de vaccinare, iar bolnavii vor fi luati in calculul pentru rata incidentei si in evidenta medicului de familie. 

 

Farmacistii spun insa ca vor avea nevoie de echipamente de protectie pentru a nu fi expusi infectarii. 

"Este o decizie buna dar care necesita anumite masuri pentru a fi implementata. Vom fi expusi, oricum suntem expusi pentru ca nu stim daca pacientul care vine la noi este sau nu infectat.

Trebuie utilizate acele combinezoane pentru ca vom fi in continuare direct cu un posibilitate de infectare si vom risca sa ne imbolnavim, ar trebui ca pacientul care vine pentru test sa nu intre in contact cu pacientul din farmacie. In Italia in perioada anului trecut au instalat niste corturi si au facut teste" spune Ionut Blejan, farmacist.

Potrivit raportului de activitate pe care ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, l-a prezentat premierului, o masura "in lucru" este reprezentata de posibilitatea efectuarii testelor antigen rapide in farmacii de catre personalul calificat al acestora. 

„In perioada urmatoare, si chiar maine (vineri – n.r.), avem discutii la Ministerul Sanatatii cu reprezentanti ai farmaciilor, pentru ca testarea rapida antigen sa se poata face in farmacii. E un pas important care merge catre testare in masa, testarea oricui care are aceasta nevoie sau dorinta, ea se va putea face la un pret foarte scazut, negocierile sunt in curs. Avem de astazi, dupa ce OUG va aparea in Monitorul Oficial, si baza legala pentru lucrul acesta. E un pas extrem de important”, a spus Vlad Voiculescu, joi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea