Social

#teste pe animale #coronavirus #vaccin

Teste pe animale pentru identificarea unui vaccin impotriva coronavirusului

Numeroase tari au inceput sa faca teste pentru depistarea unui vaccin impotriva coronavirusului. Cele mai multe laboratoare fac, in continuare, experimente pe animale. Acelasi lucru se intampla si in cazul depistarii unui vaccin pentru coronavirus.

 

In cazul vaccinului pentru coronavirus, savantii folosesc animale precum maimute si dihori. Expertii testeaza vaccinul pe acestea pentru a vedea cum reactioneaza, inainte ca testele sa fie facute pe oameni.

Chiar daca marile companii farmaceutice recruteaza mii de voluntari in aceste zile pentru a testa vaccinul impotriva noului coronavirus, tot animalele sunt de baza pentru majoritatea experimentelor.

“In cazul animalelor, desigur, putem administra o doza cunoscuta, la o etapa cunoscuta a virusului si sa observam cum actioneaza vaccinurile impotriva acestuia.”, sustine Wendy Barclay, virusolog in cadrul Imperial College, Londra.

“Ceea ce am observat este ca dihorii pot prezenta aceste semne clinice ale infectiei respiratorii virale pe care o au oamenii. Dihorii fac febra, de asemenea tusesc si stranuta, ceea ce inseamna ca sunt capabili sa transmita virusul de la un animal la altul. Asa ca sunt un model bun de evaluare a unui vaccin.”, declara Alyson Kelvin, departamentul de Pediatrie, Facultatea de Medicila, Universitatea Dalhousie, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea