Social

#pericol Terra #satelit GOCE #prabusire satelit

Terra, in pericol. Un satelit de peste o tona se poate prabusi

Satelitul GOCE, lansat in anul 2009 pentru a studia gravitatia, se va prabusi in curand, deoarece a ramas fara carburant. Cercetatorii spun ca acesta va ceda in fata fortei de atractie exercitate de Pamant si se va prabusi in saptamanile ce urmeaza pe Terra.

Agentia Spatiala Europeana a anuntat ca satelitul se afla in acest moment la o altitudine de 260 km. "Sistemul de propulsie electrica care permite acestui vehicul spatial sa zboare la aceasta altitudine foarte joasa va inceta sa mai functioneze intre sfarsitul lunii septembrie si inceputul lunii noiembrie, data cea mai probabila fiind situata intre 16 si 17 octombrie", a declarat unul dintre cercetatorii participanti la acest proiect.

Expertii sustin ca cea mai mare parte a acestui satelit se va dezintegra si va arde, insa atunci cand va ajunge la o altitudine de aproximativ 75-80 km, 250 de kg din acest satelit vor intra in atmosfera si se vor prabusi pe Terra sub forma a "40 sau 50 de fragmente" care se vor imprastia pe o distanta de 900 de kilometri.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea