Social

#termoscanarea ilegala # termoscanare

Termoscanarea: o crema aplicata pe fata poate schimba temperatura

Termoscanarea nu afecteaza sanatatea oamenilor, insa anumiti factori pot influenta masurarea temperaturii de la distanta. 

Profesorul Silviu Gurlui a explicat la Digi24 că temperatura arătată de termoscanere poate fi mai mică cu câteva grade atunci când se aplică o cremă pe față, lucru care se întâmplă de regulă în viața de zi cu zi. Deci, nu întotdeauna precizia este atât de bună, a punctat profesorul Silviu Gurlui.

Sesizari la Avocatul Poporului privind ilegalitatea termoscanarii

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat ca a primit foarte multe sesizari in ceea ce priveste scanarea temperaturii in spatiile publice inchise, precum supermarketurile.

„Am primit inclusiv petiții de la medici care mi-au semnalat acest lucru, am primit inclusiv pe WhatsApp, spunând că această scanare a temperaturii e un act medical care nu trebuie făcut fără consimțământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema, că legea sănătății vorbește foarte mult la noi de consimțământul persoanei. Și la fel Convenția de la Oviedo, care a fost tot timpul invocată”, a spus Renate Weber la emisiunea În fața ta.

„Problema cea mai mare, cred eu, este în legătură cu consecințele pe care le are constatarea unei anumite temperaturi”, a spus ea.
Ea a spus că o persoană poate avea febră din varii motive și a dat ca exemplu inclusiv situația elevilor, care, dacă au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor - poate de emoții, poate pentru că au învățat toată noaptea - nu vor mai fi primiți în concurs.

„Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecințele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri și-mi dau o stare nu neapărat de bine”, a arătat Renate Weber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea