Social

#coronavirus #terase

Terasele s-ar putea deschide de la 1 iunie

Terasele s-ar putea deschide incepand cu data de 1 iunie, iar hotelurile de pe 15 iunie, daca se ajunge la o decizie in acest sens, a anuntat premierul Ludovic Orban.

„Premierul Ludovic Orban a continuat astazi consultarile cu reprezentantii industriei Horeca, in perspectiva reluarii activitatii acestui sector, in conditii de siguranta, atunci când situatia epidemiologica o va permite.

Discutiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic in România, a activitatii teraselor si cafenelelor, precum si masurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a subliniat ca la nivelul Guvernului sunt in etapa avansata de pregatire mai multe masuri de sprijinire a economiei de care va beneficia si industria Horeca. in acest sens, sunt avute in vedere acordarea de garantii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru si investitii, prelungirea acordarii somajului tehnic pentru sectoarele care nu isi pot relua activitatea, intr-o prima etapa, iar, ulterior, sustinerea din fonduri guvernamentale a unei parti a cheltuielilor de salarizare pentru angajatii ale caror locuri de munca vor fi mentinute de angajatori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea