Social

#teodor baconschi #washington #scut antiracheta #hillary clinton #acordul privind scutul anti-racheta

Teodor Baconschi si Hillary Clinton au semnat Acordul privind amplasarea scutului antiracheta

Ministrul de Externe teodor baconschi si secretarul american de stat american, Hillary Clinton , au semnat, marti, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta pe teritoriul Romaniei.

Semnarea acestui act a avut loc la scurt timp dupa intalnirile pe care Traian Basescu le-a avut cu presedintele SUA, Barack Obama, si vicepresedintele Joe Biden .

Hillary Clinton a declarat ca acest document va pozitiona Romania ca un actor central in viitoarea arhitectura a NATO. In viziunea sa, actul reprezinta un pas esential in contracararea amenintarea cu rachete balistice care reprezinta un risc din ce in ce mai crescut.

"Acest moment vine la doua zile dupa ce toata lumea a comemorat alaturi de poporul american oribilele atacuri de la 11 septembrie. Stam alaturi de voi, cum am stat intotdeauna. Vantul schimbarii din lumea araba arata ca merita luptat pentru schimbari", a declarat Teodor Baconschi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea