Social

Tendintele primavara-vara in politica

S-a implinit un an de la suspendarea lui Traian Basescu, act unic in istoria Romaniei democratice. Merita sa vedem care a fost evolutia politica in acest interval. A fost un an politic dens, in care fiecare dintre actorii de pe piata de profil a incercat sa se repozitioneze in functie de acest eveniment al suspendarii. Traian Basescu, in primul rand, a dus mai intai o campanie pentru referendumul din 19 mai   in care s-a luat – chipurile, in lupta lui personala impotriva coruptiei - de toata lumea politica in afara de cei apropiati lui.

Dupa aceea insa, odata cu expirarea interimatului lui Nicolae Vacaroiu si revenirea lui la Cotroceni, a intrat in limite mai constitutionale, adica nu a mai incalcat Constitutia la modul flagrant , asa cum a facut-o pana la suspendare. Popularitatea lui Basescu insa a avut de suferit. La referendumul din 19 mai au votat impotriva suspendarii 75% dintre cei prezenti, in proportie de 44%. Din totalul alegatorilor, inseamna ca circa 33% erau fani Basescu.

 

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea