Social

#vreme #incalzire globala #efecte incalzire globala #incalzire globala Romania

Temperaturi extrem de mari! Canicula si incendii de vegetatie

Vremea a luat-o razna! Daca in Romania temperaturile sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, insa ploile au pus stapanire pe tara noastra, ducand la inundatii masive si surpari de teren, in resul lumii temperaturile deosebit de mari (nefiresti pentru anumite zone) si canicula au dus la incendii de vegetatii.

 

Spre exemplu, Siberia se confrunta cu cele mai crescute temperaturi din istorie. Daca pana acum verile siberiene aveau temperaturi de 15-20 de grade, acum mercurul din termometre a urcat pana la 36 de grade Celsius. Canicula a dus dupa sine si la incendii de vegetatie.

Regiuni intinse din Siberia se confrunta de saptamani bune cu un val de caldura. Iar incendiile de vegetatie au devenit o imagine frecventa chiar si dincolo de Cercul Arctic.

Canicula este si in Suedia unde temperatuile au crescut cu 15 grade peste valorile medii ale acestei perioade.  In Spania, in Schimb, mercurul din termometre a urcat pana la 40 de grade, facand aerul irespirabil.

Incalzirea globala a dus la cresterea temperaturilor si in Extremul Orient, unde au fost inregistrate temperaturi de 30 de grade, nespecifice acestei luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea