Social

#efecte televizor copii #televizor # afectiuni cardiovasculare #hipertensiune copii

Televizorul, boala curata. Uite ce pot pati copiii!

Mai mult de doua ore de privit la televizor zilnic poate creste tensiunea arteriala in randul copiilor, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia.

Potrivit unei cercetari recente, copiii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani, care petrec mult timp in fata televizorului, sunt mai predispusi cu 30% sa inregistreze pusee de hipertensiune fata de cei care nu stau atat de mult cu ochii atintiti in ecran.

Comparativ cu cei care petrec mult timp la joaca in aer liber, diferenta este si mai mare, riscul ca micutii obisnuiti sa stea ore in sir la televizor sa dezvolte afectiuni cardiovasculare crescand cu 50%.

Augusto Cesar de Moraes, coordonatorul studiului, sustine ca tensiunea arteriala marita inregistrata la varste fragede poate provoca probleme cardiovasculare la maturitate.

Studiul a fost realizat analizand fisele si istoricul medical a 5.221 de copii din opt tari din Europa, scrie dailymail.co.uk.

Un timp prea mare acordat privitului la televizor reduce perioadele de activitate fizica si incurajeaza obiceiuri alimentare proaste si cresteri in greutate, ba chiar reduce abilitatea copiilor de a se concentra, au aratat studii anterioare.

Sursa foto: thestar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea