Social

Teatrul Masca: 18 ani de teatru ALTFEL

Teatrul Masca va invita sambata, 24 mai, ora 18.00, in Parcul Herastrau – intrarea Charles de Gaulle la aniversarea a 18 ani de existenta.

Infiintat in 24 mai 1990 de catre actorul Mihai Malaimare , Teatrul Masca s-a impus inca de la inceput prin ineditul solutiilor teatrale, fie ca a fost vorba de spectacole propriu-zise (de doi ani in noul sediu din cartierul Militari), fie de proiecte culturale care au animat in tot acest timp capitala si din care amintim doar: «  Maidane cu teatru », « Masti europene la…Masca » si nu in ultimul rand, una din cele mai interesante propuneri artistice a ultimilor ani, « orasul de sub oras » - spectacolele de la metrou.

Urmarindu-si cu obstinatie destinul unic al unui teatru ALTFEL, « Masca », singura institutie teatrala din Romania cu acest profil - gest, pantomima si expresie corporala -  a inteles ca in secolul XXI teatrul trebuie sa iasa in intampinarea spectatorului si a transformat an de an parcurile bucurestene in scene in aer liber, cucerind publicul prin spectacole vii si antrenante.

Prin prezenta constanta la festivaluri, « Masca » si-a castigat o reputatie internationala, iar in primavara acestui an UNITER i-a acordat Premiul special pentru performanta in teatrul non-verbal.

“Convingerea mea este ca in anii care urmeaza teatrul isi va renegocia proprii sai termeni, luand din cei indeobste acceptati doar ceea ce ii este absolut necesar, pentru a se acorda mai exact cu menirea sa, cu rolul pe care trebuie sa si-l redobindeasca in ansamblul functiilor de baza ale Cetatii.

Departe de pretentia de a formula concluzii si, mai ales, de a impune niste concluzii, suntem totusi in situatia de a putea vorbi despre o experienta, care, dupa 18 ani de derulare neintrerupta si cu un succes niciodata diminuat, poate fi luata drept un posibil reper.
    
Vreau sa urez  La Multi Ani !» Actorilor care au fost alaturi de mine in acesti ani si  deopotriva «La Multi Ani !» spectatorilor nostri», declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.
    
Trupa Teatrului Masca va invita sa vedeti sambata trei spectacole: premiera «Actorii», un spectacol despre conditia actorului in teatrul de strada, « Gardienii veseli », o calatorie in timp si spatiu prin intermediul unui cor inedit, fascinat de cantecele traditionale si « Fior D´Ámor in Bucuresci »- o poveste interbelica.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea