Social

#intarziat #specialisti #sfaturi viata lunga

Te confrunti cu aceasta problema? Nu-i nimic. Te ajuta sa traiesti mai mult, potrivit specialistilor

 

Nimanui nu ii place sa programeze o intalnire cu cineva si persoana respectiva sa intarzie. Desi lipsa punctualitatii nu este privita cu ochi buni, se pare ca acest lucru ar putea fi benefic pentru sanatate. Cel putin asta spun oamenii de stiinta.

Cei care nu ajung intotdeauna la timp sunt considerati mai putin responsabili, dar partea buna este ca ei pot avea o viata mai lunga.

Specialistii de la Harvard Medical School afirma ca acestea sunt mai relaxate, iar faptul ca nu ajung la timp nu le influenteaza starea de spirit.

Intarziatii nu vor avea probleme cardiovasculare

Cum era de asteptat, intarziatii au mai putine sanse sa sufere de probleme de sanatate provocate de stres, precum bolile cardiovasculare.

Intarziatul este, de asemenea, asociat cu optimismul si niveluri mai mari de entuziasm. Chiar daca estimarile lor legate de timp sunt adesea gresite, perspectiva optimista a acestora asupra vietii are unele avantaje cu adevarat importante pe termen lung.

Studiul realizat de Harvard sugereaza ca optimistii sunt mai fericiti fiindca reusesc sa priveasca partea buna a lucrurilor. Si, conform specialistilor, o atitudine pozitiva fata de viata poate imbunatati, de asemenea, sanatatea si poate prelungi durata vietii.

Mai mult decat atat, daca nu esti punctual este un indicator al unui coeficient IQ ridicat.

O cercetare realizata de psihologul Jeff Conte sugereaza faptul ca persoanele care intarzie sunt multi-tasking, ceea ce indica faptul ca pot gasi repede solutii, atunci cand se confrunta cu vreo problema.

Cei care nu sunt punctuali sunt capabili sa vina cu solutii bune mult mai repede, fiindca sunt obisnuiti sa ia decizii pe moment. Acest lucru ii face mai productivi decat pe cei care se straduiesc intotdeauna sa ajunga la timp.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea