Social

#second hand #rabla #taxa auto

Taxa tripla pentru masinile second hand

In zece zile, second hand va fi tripla. Decizia luata ieri de Guvern va fi pusa in aplicare din 15 decembrie. Odata cu cresterea taxei pentru masinile vechi, este ridicata taxa de inmatriculare pe masinile noi.

Guvernul a hotarat ieri triplarea taxei de auto pentru masinile second-hand. Decizia trebuia sa intre in vigoare de la 1 decembrie, dar Guvernul a amanat cu doua saptamani, in lipsa unei reactii pozitive a Consiliului European. 

Daca acum taxa de poluare pentru un Golf IV (motor 1,4 litri) vechi din 2002 se ridica la 160 de euro, dupa noile norme taxa se va ridica la 480 de euro (adica peste 1.800 de lei). La o masina cu un motor mai puternic (1,6 litri, Opel Astra din 2006), taxa va creste de la 380 de euro in prezent la 1.140 de euro (aproape 4.400 de lei). Pentru varianta de 2.000 de cmc, taxa de poluare va ajunge la aproape 2.000 de euro informeaza Adevarul.

Deasemenea, prima de casare a fost majorata de la 3.000 la 3.800 lei. Pentru masinile scoate din uz, bugetul total alocat de guvern va fi de 228 milioane lei.

In paralel, prima de casare a rablelor a fost majorata de la 3.000 lei la 3.800 lei pentru un numar de 60.000 masini estimate ca vor fi scoase din uz, dublu fata de cota stabilita pentru acest an. Bugetul total alocat acestui program se va ridica la 228 milioane lei.

Tot ieri, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu a primit inca un raspuns de la Comisia Europeana in legatura cu decizia Guvernului de a suspenda pentru un an taxa auto pentru masinile noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea