Social

#adoptie #vaccinare #sterilizare #caini #protocol #ong #abandon #taxa adoptie caini

Taxa pentru persoanele care vor sa adopte un caine

Persoanele fizice si juridice care vor sa adopte un caine din adaposturile municipalitatii bucurestene vor trebui sa plateasca o taxa de 170 de lei, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ce a fost pus ieri in dezbatere publica pana la 30 aprilie. Singurele institutii care vor putea adopta insa gratuit vor fi ONG-urile.

De asemenea, persoanele care vor sa adopte un caine din adaposturile din Bucuresti vor trebui sa faca si dovada conditiilor de cazare, hrana si asistenta medicala, iar in acest sens va trebui completat un formular de adoptie. ONG-urile vor putea adopta insa caini dupa semnarea unui protocol cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Noul proiect prevede si ca persoanele fizice, juridice sau ONG-urile care abandoneaza caini sa nu mai aiba dreptul de a adopta alte animale pentru o perioada de un an.

Totodata, reteritorializarea cainilor fara stapan va fi facuta in acelasi loc de unde au fost capturati numai dupa sterilizare, vaccinare, deparazitare si microcipare, reintroducerea patrupedelor in parcuri, piete, spitale, scoli sau obiective de interes turistic fiind interzisa.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea